Škola kuhanja

Datum objave: 29. 3. 2017.

Dolaskom proljeća i lijepog vremena vrijedni članovi udruge “Zvono” i “Kotličari” krenuli su u realizaciju zajedničkog projekta – Škole kuhanja.
Cijelu realizaciju programa fotoaparatom su bilježili članovi Udruge za kulturu i umjetnost “ZUM”.

Prva ovogodišnja radionica održana je prošle subote na Citadeli, a svi nazočni mogli su naučiti kako se kuha riblji fiš-paprikaš. Voditelji škole kuhanja bili su poznati kuhari fiša Antun Kukučka i Josip Vučetić. Učesnici su naučili čistiti ribu, pripremati sastojke i dodatke za dobar okus, naložiti i održavati vatru, koja je vrlo bitna tijekom kuhanja. Na prvoj radionici kuhanja bili su nazočni gosti iz Požege,članovi udruge Oppidum s kojom udruga Zvono ima suradničke i partnerske odnose.

O uspješnosti kuhanja fiša svjedočili su prazni kotlići koji su se na kraju “stručno” oprali. U nadolazećem vremenu planirane su još 3 radionice, pa ovom prigodom pozivamo sve zainteresirane na javljanje i učestvovanje u radionicama.