Najbolji fiš skuhali kotličari iz Belišća

Datum objave: 18. 1. 2017.

Fišpaprikaš ekipa Udruge kotličara Belišće s kuharom Denisom Langom proglašena je najboljom na Desetoj ravnokotarskoj fišijadi. Drugo mjesto pripalo je Zvonku Ljutiću i Caffe baru H2O iz Benkovca, a treće mjesto osvojila je ekipa ŠRD Sipa iz Benkovca.

Manifestacija koja napuni Benkovac dok si rekao – fiš

BENKOVAC: Slavonci i Baranjci ostaju prvaci kad je riječ o pripremi slatkovodne ribe, fiš paprikama. I na jubilarnoj, desetoj po. redu »Ravnokotarskoj: fišijadi Benkovac 2015.«, fiš majstori iz Osječko-banjske županije pokupili su sve nagrade.

Fišpaprikaš ekipa Udruge kotličara Belišće s kuharom Denisom Langom proglašena je najboljom na Desetoj ravnokotarskoj fišijadi, održanoj ovog četvrtka navečer na Dan državnosti. Drugo mjesto pripalo je Zvonku Ljutiću i Caffe baru H20 iz Benkovca za koga je kuhao Josip Jole Mađarić, tajnik ZŠU-a grada Belišća.

Pobjeđuju slavonski i baranjski kuhari.

U konkurenciji 30 fiš paprikaš ekipa treće mjesto osvojila je druga ekipa ŠRD Sipa iz Benkovca s glavnom kuharicom Renatom Sić, Osječankom s adresom u Zadru.

Prestižno natjecanje u pripremanju ribljeg paprikaša po domaćoj recepturi u samom središtu grada na vratima Ravnih kotare i Bukovice, duž Ulice Ante Starčevića i na središnjem gradskom trgu u organizaciji turističke zajednice i Grada Benkovac u pripremi slatkovodne ribe. Time se promoviraju i lokaliteti koji njome obiluju, a u našoj neposrednoj blizini to su Vransko jezero te rijeke Zrmanja i Krka, rekao je Vanja Čvrljak, direktor. TZG Benkovac, istaknuvši da je ovu manifestaciju nose slavonski i baranjski kuhari, koji u Benkovac dođu sa svojim znanjem i kuharskim tajnama u pripravi fiša, nekadašnji otpor Dalmatinaca prema slatkovodnoj ribi »omekšao« se upravo na ovoj manifestaciji.

A ovo je ipak spektakl, veliko druženje i zabava što nam svima skupa sve više nedostaje, rekao je gradonačelnik Branko Kutija.